להקים אתר זה פרויקט, לא תיק

החלטתם להקים אתר חדש לחברה. מזל טוב! אבל איך מתחילים? כדי שלא תלכו לאיבוד, הכנתי לכם את הצ'ק ליסט המלא לניהול פרויקט הקמת אתר.

צ'ק ליסט לניהול פרויקט הקמת אתר

✔ ראשית כל, מאפיינים את הפרויקט: היקף, מטרות, צרכים, מגבלות תקציב וכדומה.
השלב הזה כולל חשיבה אסטרטגית על המטרות השיווקיות של העסק וכיצד הפרויקט מסייע להשגתן. לדוגמא: אתר אינטרנט תדמיתי / אתר איקומרס למכירות / קטלוג מוצרים און ליין / אתר המיועד להשגת לידים / דפי נחיתה לקמפיינים שונים/ גם וגם וגם וכו' וכו'.

✔ מאתרים את הספקים המתאימים: UX, עיצוב, פיתוח, כתיבת/ עריכת תוכן. חשוב שתבחרו באנשים שיש לכם קליק ושפה משותפת איתם, שהם יהיו מנוסים ושתיק העבודות שלהם ידבר לסגנון שלכם. חשוב לוודא שהם מסוגלים לעמוד בלוחות הזמנים ובמסגרת התקציב שהגדרתם. אם אתם לא בטוחים בבחירה, דברו עם איש קשר או שניים מחברות שהספקים עבדו איתם בעבר כדי לשאול על תהליכי עבודה, אופי השירות, יחסי האנוש, שביעות הרצון שלהם מהמוצר הסופי, האם היו קשיים בתהליך וכו'.

✔ כדי לוודא שהפרויקט מתקדם בקצב הרצוי ללא צווארי בקבוק, חשוב מאוד למנות מנהל/ת פרויקט, שיהיו אחראים על ניהול לוחות הזמנים והעבודה מול הספקים באופן שוטף. כדאי לבחור במישהו שמבין את הצרכים שלכם לעומק, מכיר את השפה המקצועית של הספקים וניהל בעבר פרויקטים דומים.

✔ מנהל הפרויקט אחראי בין היתר לבנות לוח זמנים מפורט לכל שלבי הפרויקט וליישר קו מול הספקים, כדי לוודא שכולם מסוגלים לעמוד בו. אם למשל האתר יהיה מוכן להזנת תוכן אבל התוכן לא יהיה מוכן, הפרויקט יתעכב ולא יושק בזמן.

הקמת אתר חברה >>

✔ מה שמביא אותי לנושא של כתיבת תוכן לאתר.

התחילו במחקר מילות מפתח בסיסי לקידום אתרים במנועי חיפוש, מיפוי כל התוכן הדרוש לאתר: איזה תוכן ישנו, מה דורש עבודת שכתוב או תרגום, מה חסר ומי יכול לסייע להשיג את המידע המקצועי הדרוש עבור התוכן. בשלב זה התחילו לעבוד על כתיבת תוכן שיווקי חדש לאתר, כמובן על בסיס המחקר מילים שערכתם. מומלץ להיעזר בכותב תוכן ו/ או שירותי עריכה לשונית כדי שהתוכן יהיה כתוב היטב.

כשהתוכן מוכן, אפשר להתחיל במלאכת הזנת התוכן לאתר והתאמה למנועי חיפוש.

✔ בדיקות שמישות ו-QA ראשוניות יסייעו לכם להבין אם יש בעיות ברספונסיביות, שימושיות או סתם דברים שלא יושבים טוב בעיצוב. חשוב לבחון איך האתר עובד במערכות הפעלה, מסכים ודפדפנים שונים. אפשר להיעזר כמובן בQA- מקצועי או להתחיל בהשקה פנימית.

✔ סוף סוף האתר בשל להשקה פנימית שקטה. שתפו אותו עם מעגלים פנימיים, עובדי חברה, קולגות, בקשו מהם לעדכן אם נתקלו בתקלות או משהו שלא נראה טוב. רוב הסיכויים שהם יגלשו ממכשירים שונים, מערכות הפעלה מגוונות, יצפו במסכים בכל מיני גדלים. אל תיבהלו אם יחזרו ריג'קטים, טפלו בהם באהבה. הם מקרבים אתכם עוד צעד חשוב אל עבר ההשקה האמיתית והמרגשת.

✔ זהו, אתם מוכנים לצאת אל האור ולהשיק את האתר לקהל הרחב. הכינו פוסטים לרשתות החברתיות, דיוור לרשימת הלקוחות, קופי, מודעות ובאנרים לקמפיין, ושיהיה בהצלחה 🙂

אם כל זה קצת גדול עליכם, מזכירה שאני תמיד פה כדי לעזור בדיוק בזה. כבר 13 שנה שאני מלווה ארגונים בכל הגדלים בפרויקטים מורכבים של הקמת אתרים כולל ניהול הפרויקט והספקים. דברו איתי, אשמח לסייע גם לכם 🙂 

הקמת אתר חברה >>